Muualla maksettu ostolasku käsitellään Solossa seuraavasti:

1. Lisää muualla maksettu ostolasku tositteeksi Soloon klikkaamalla "Lisää kuva"
  2. Valitse tyypiksi "Ostolasku"
  3. Valitse Ostolaskulle sopiva kulutyyppi ja tarvittaessa lisätiedot kirjanpitoon (laskun summaa tai laskuttajaa ei täytetä tässä vaiheessa, koska ne liitetään ostolaskuun tilitapahtuman tiedoista (ks. seuraava kohta)
  4. Liitä ostolasku tilitapahtumaan
  5. Jos tilitapahtumat eivät ole vielä päivittyneet tai maksu on tehty ennen Solon käyttöönottoa, kannattaa tosite toimittaa kirjanpitäjälle "Asiakirjat" toiminnon kautta.