Miten toimin, kun olen tehnyt ostoksia yrityksen puolesta omalla kortillani tai käteisellä ja nyt pitäisi siirtää rahat takaisin omalle tililleni?

Toimi näin:

1. Kuvaa kuitti ohjelmaan

2. Valitse Maksutapa "oma kortti/käteinen"

3. Valitse Kulutyyppi "pyydä kirjanpitäjää tarkistamaan kulu"

4. Voit kirjoittaa viestikenttään mahdollisesti lisätietoja (esim. maksettu matka omalla kortilla)

Entäs jos olen jo ehtinyt kuvata kuitin ostoksesta valmiiksi ohjelmaan?

Tässä tapauksessa vain muokkaat maksutavan ja valitset kulutyypin ostokselle.

Huomioithan, että tässä rahan takaisin maksussa omalle tilillesi ei ole kyseessä yksityisnosto, koska rahaa ei siirretä omaan käyttöön, vaan osto on yrityksen puolesta ja yritys jää sinulle velkaa. Tämän takia tuon velan voi sitten maksaa takaisin itselleen. Kuittitosite ja siirretty summa pitää täsmätä.

Kun tapahtuma lisätään Procountor Solossa omalla kortilla / käteisellä maksetuksi ostoksi, se kirjataan yrityksen kirjanpidossa yrityksen velkoihin. Tässä tapauksessa voit tehdä rahanpalautuksen omalle tilillesi ja palautuksen tilitapahtuma merkitään Procountor Solossa kulutyypille "pyydä kirjanpitäjää tarkistamaan kulu". Osakeyhtiössä voit valita suoraan kulutyypiksi "oma osto/osakaslaina-tilin" mutta myös halutessasi voit valita turvallisen vaihtoehdon "pyydä kirjanpitäjää tarkistamaan kulu".

Miten sitten maksan kulut takaisin itselleni?

1. Mene "näytä maksut" välilehdelle

2. Luo uusi maksu

3. Kirjoita viestikenttään kululasku/kulukorvaus

4. Valitse kulutyypiksi "pyydä kirjanpitäjää tarkastamaan kulu"

5. Liitä tositteeksi kuitti ostosta/matkasta

Jos olet jo siirtänyt rahat omalle tilillesi takaisin, lisää vain kyseiseen tilitapahtumaan dokumentti alkuperäisestä ostotapahtumasta.

Voit katsoa löytyykö muihin sinulle heränneisiin kysymyksiin vastaus usein kysyttyjen kysymysten joukosta https://help.procountorsolo.com/fi/

Jos sinulla tulee kysyttävää, niin olethan yhteydessä asiakaspalveluumme chatin kautta, sähköpostilla solo@finago.com tai puhelimitse 020 718 1716. Asiakaspalvelu on tavoitettavissa arkisin kello 9-16.