Tässä artikkelissa:

• Tositteen liittäminen rahan palauttamiseen liittyvään tilitapahtumaan
  • Skenaariot erilaisista tapauksista rahan palautukseen ja hyvityksiin

Tositteen liittäminen tilitapahtumaan

Tilitapahtumien tuloon, joka on rahan palautus tai maksun hyvitys, tulee liittää tosite. Tosite voi olla kuva tai PDF tiedosto palautuskuitista tai hyvityslaskusta. Näin käsittelet palautuksen tai hyvityksen:

1. Kuvaa palautus- tai hyvitystosite ja valitse 'Muu' ohjelman kysyessä sinulta mitä kuvasit.

2. Avaa Tilitapahtumat ja valitse tilitapahtuma, johon palautus / hyvitys liittyy ja paina 'Kohdista':

3. Valitse vaihtoehdoista 'Lisää kuitti':

4. Valitse kuvagalleriasta juuri kuvaamasi tai tallentamasi palautus- tai hyvitystosite.

Skenaariot erilaisista tapauksista rahan palautukseen ja hyvityksiin

Skenaario 1: Sooloyrittäjä käy ostamassa Kaupasta 100 euron edestä tavaraa, saa laskun, jota ei kuitenkaan vielä maksa. Sooloyrittäjä palauttaakin 50 euron edestä tavaraa takaisin. Kauppa lähettää hyvityslaskun, jossa on hyvitetty 50 euroa ja maksettavaa 50 euroa. Tällöin sooloyrittäjällä on alkuperäinen 100 euron lasku ja 50 euron hyvityslasku, jossa on maksettavaa kuitenkin 50 euroa. Sooloyrittäjä tekee 50 euron maksun Solossa ja liittää maksuun tositteeksi laskun, jossa oli 50 euron hyvitys ja 50 euron maksettava summa.

Skenaario 2: Sooloyrittäjä käy ostamassa Kaupasta 100 euron edestä tavaraa ja maksaa saapuneen laskun Solon kautta linkittäen maksusuoritukseen alkuperäisen 100 euron laskun. Mutta sooloyrittäjä tämän jälkeen palauttaakin 50 euron edestä tavaraa takaisin, jolloin kauppa lähettää hyvityslaskun, jossa on 50 euron hyvitys ja palauttaa 50 euroa tilille. Sooloyrittäjä linkittää 50 euron hyvityslaskun tilitapahtumaan ja kaikki kunnossa.

Skenaario 3: Soolorittäjä käy ostamassa Kaupasta 100 euron edestä tavaraa ja maksaa saapuneen laskun, mutta palauttaakin tämän jälkeen 50 euron edestä tavaraa takaisin. On sovittu, että kauppa ei palautakaan rahoja, vaan vähentää ne seuraavassa laskutuksessa. Sooloyrittäjän ei tarvitse tehdä mitään, koska seuraavassa laskussa on tämä “liikasuoritus” huomioitu pienentämässä loppusummaa. Jos ensimmäisessä ja seuraavassa laskussa on eri alv-kantoja, niin toisessa laskussa pitää laskuttavan yrityksen huomioida hyvityksen alv eriteltynä niin, että se täsmää aiempaan maksuun.