Procountor Solon maksamisen toiminnallisuuksien avulla maksat saapuneet ostolaskut vaivattomasti. Voit käsitellä sekä verkkolaskut että muussa muodossa tulleet laskut ja maksaa ne.

Maksujen vahvistamiseen käytetään Finago Avain -sovellusta, jonka voit ladata itsellesi älypuhelimesi sovelluskaupasta. Jos et ole vielä ottanut käyttöösi Finago Avain -sovellusta, löydät ohjeet sen käyttöönottoon täältä

Kun olet luonut maksun ja vahvistanut sen Finago Avaimella, maksu siirtyy maksettavaksi ja se maksetaan tililtäsi asettamanasi eräpäivänä. Mikäli tililläsi ei ole eräpäivänä katetta, maksu jää virhetilaan ja ilmoitamme asiasta sinulle.

Jos puhelimesi Avain-sovellus ei automaattisesti pyydä sinua avaamaan sovellusta ja vahvistamaan maksuja, niin voit avata Avain-sovelluksen juuri ennen kuin painat “Maksa valitut”, jolloin pääset suoraan vahvistamaan maksut puhelimesi näytöltä, painamalla “Vahvista”.

Katso videolta kuinka teet maksun ja käsittelet paperisen ostolaskun

Ohjeet kohta kohdalta kuinka teet maksun Procountor Sololla

1. Valitse Solon päänäkymästä “Maksut”

2. Klikkaa ylälaidasta “Luo uusi maksu”

3. Valitse maksuun liittyvä tosite (esim. PDF-ostolasku, kuva paperisesta laskusta)

4. Syötä maksun vastaanottajan tiedot

5. Tallenna vastaanottaja halutessasi maksun saaja rekisteriin

6. Kirjoita maksun muut tiedot

7. Lisää kulutyyppi sekä tarvittaessa selite kirjanpitäjälle

8. Klikkaa “Tallenna maksu”

9. Valitse listalta maksut, jotka haluat maksaa ja klikkaa "Maksa valitut"

10. Vahvista maksu(t) älypuhelimesi Finago Avain -sovelluksella

11. Maksu vahvistetaan ja se siirretään maksettavaksi eräpäivänä

12. Valmis!

Maksun peruminen

Voit myös peruuttaa maksut, jotka eivät ole vielä menneet maksatukseen. Klikkaa haluamasi maksu auki -> valitse maksun lisätietojen alapuolelta oikealta alhaalta "Toiminnot" -> "Peruuta maksu". Tämän jälkeen maksu siirtyy takaisin avoimeksi maksuksi ja voit käsitellä sen haluamallasi tavalla.

Maksun poistaminen

Voit poistaa maksun avaamalla maksu ja klikkaamalla maksunäkymän oikeasta alalaidasta "Toiminnot" -> "Poista maksu".

Kohta 3. Valitse maksuun liittyvä tosite

Kohta 5. Maksun saaja sekä rekisteri

Kohta 6. Syötä maksun tiedot

Kohta 6. Maksa valitut laskut