Helpoin tapa vastaanottaa lasku Procountor Solo -palveluun on verkkolaskuna. Lasku saapuu tällöin sähköisesti suoraan palveluun eikä sitä tarvitse ladata ja tallentaa palveluun manuaalisesti. Voit lähettää laskuttajalle sähköpostitiedotteen valmiudestasi vastaanottaa verkkolaskuja.

Kaikilla Solon täysversiota käyttävillä käyttäjillä on automaattisesti käytössä verkkolaskujen vastaanottomahdollisuus. Näet oman verkkolaskuosoitteesi avaamisen jälkeen Solon käyttöliittymän kautta "Asetukset" -> "Verkkolaskutus".

Laskut tulevat Solo -tilillesi automaattisesti, jos lähettäjä on lähettänyt sen verkkolaskuna. Näet verkkolaskuina saapuneet laskut "Maksut" näkymän kautta, josta pääset myös ne maksamaan.

Näin käsittelet ja maksat verkkolaskuna tulleen ostolaskun

1. Valitse Solon päänäkymästä “Maksut”

2. Klikkaa listalta lasku, jonka haluat käsitellä

3. Avautuvassa näkymässä pääset täyttämään loput maksun tiedot

4. Verkkolaskuissa laskun tiedot on täytetty automaattisesti, mutta tarkista ne ja lisää vielä kulutyyppi sekä tarvittaessa selite kirjanpitäjälle

5. Klikkaa “Ok"

6. Käsittele muutkin saapuneet laskut kohtien 1-5 mukaan

7. Valitse listalta maksut, jotka haluat maksaa ja klikkaa "Maksa valitut"

8. Vahvista maksu älypuhelimesi Finago Avain -sovelluksella (jos sinulla ei vielä ole käytössäsi Finago Avainta, lue lisää täältä)

9. Maksu vahvistetaan ja se siirretään maksettavaksi eräpäivänä

10. Valmis!

Kohta 2. Valitse käsiteltävä ostolasku

Kohta 4. Tarkista verkkolaskun tiedot ja täydennä muut kohdat

Kohta 7. Maksa valitut laskut

Jos puhelimesi Avain-sovellus ei automaattisesti pyydä sinua avaamaan sovellusta ja vahvistamaan maksuja, niin voit avata Avain-sovelluksen juuri ennen kuin painat “Maksa valitut”, jolloin pääset suoraan vahvistamaan maksut puhelimesi näytöltä, painamalla “Vahvista”.

Kun verkkolaskuosoitteenne on avattu löydät verkkolaskuosoitteen ja valmiiksi täytetyn ilmoituspohjan kohdasta Asetukset -> Verkkolaskutus.